ZUMBA ODLIČAN FITNES IZBOR!

Ovim vrlo popularnim i zabavnim načinom vežbanja smanjuje se potkožno masno tkivo, jača se muskulatura, poboljšava koordinacija, ali i raspoloženje.

Kombinujući brze i spore ritmove popularne muzike različitih žanrova, zumba spaja kvalitetne vežbe s elementima sambe, rumbe, salse, hip-hopa i ostalih plesova.

Zumba fitnes, dobar je jer uz vežbe praćene ritmičkim pokretima tela, istovremeno pojačava i formira kondiciju, uspostavlja dobar i uravnotežen srčani ritam, a na taj način i cirkulaciju, zateže mišiće, posebno one u regiji leđa, abdomena i nogu, poboljšava koordinaciju pokreta, ojačava izdržljivost mišića i kičmenog stuba i istovremeno, doprinosi smanjenju stresa jer budi u vama osećaj za ritam i pokreće pozitivne misli i energiju.

Takođe, s obzirom na to da su treninzi zumba fitnesa izuzetno dinamični i iziskuju dosta uložene energije, fantastični su za sagorevanje viška kalorija, čak i do 450 kalorija za sat vremena, ali jedino na šta upravo zbog te činjenice treba da obratite pažnju, jeste da sa sobom na ovaj trening obavezno ponesete dovoljnu količinu vode, jer u protivnom veoma lako može doći do dehidracije organizma i prekomjernog zamora..

Dodatni savet: Ukoliko imate neke ozbiljnije zdravstvene komplikacije, nemojte započinjati trening prije konsultacije sa svojim ljekarom.